Niveau

Når du har musik på Kolding Gymnasium, kan du få det på A-, B- eller C-niveau.

Musiktimerne er pænt fordelt på praktisk musikudøvelse og på musikteori og analyse. Alle deltager i sammenspil og synger både enstemmige og flerstemmige sange, og du kommer til at arbejde med musik fra forskellige kulturer og perioder som f.eks. barokmusik over soul til hiphop. Herved udvikles din evne og lyst til at lytte, analysere og tale om musik.
Det er IKKE en forudsætning, at du kan spille på et instrument i forvejen, eller at du kan noder. Det lærer du i undervisningen.

Læs mere om de individuelle niveauer nedenfor og også her om Eksamen

Musik A

Du kan vælge at have musik som et studieretningsfag i alle 3 år. 

Musikteori og musikudøvelse foregår på et højere niveau. Der indgår en skriftlig del, hvor du lærer at lave et orkesterarrangement i en valgt stil; f.eks. rock eller jazz. Du får et indgående kendskab til musikteori og lærer at bruge det i den praktiske musikudøvelse. Dreudover får du masser af viden om musikhistorie indenfor særligt udvalgte perioder.

Det er ikke et krav, at du kan spille på et instrument for at vælge Musik som studieretningsfag. Det lærer du løbende i undervisningen. 

På A-niveau kan du komme op til både skriftlig og mundtlig eksamen efter 3 år.

Kig ind i et virtuelt modul i Musik på A-niveau her.

Musik B

I musik B beskæftiger du dig med musik og sang både inden for klassisk og rytmisk musik.

Du kan hæve musik til B-niveau i enten 2.g, 3.g eller 2.hf, hvis du har haft musik på C-niveau i 1.g eller 1.hf

Undervisningen her bygger på det, du har lært på C-niveau. Du lærer endnu mere om musikteori fx om noder, skalaer og akkorder, og sammenspillet bliver mere omfattende. Musikproduktion, f.eks. indspilning i et lydstudie og redigering af samples, kan være en del af undervisningen. Eller en dybere forståelse af filmmusikkens indvirkning på vores oplevelse af en film.
Enkelte skriftlige afleveringer kan forekomme fx i musikalsk analyse.

På B-niveau kan du komme op til mundtlig eksamen efter 2 års musikundervisning. 

Musik C

Du kan vælge musik som dit kunstneriske fag i 1.g eller på 1.hf

Musiktimerne er nogenlunde ligeligt fordelt på praktisk musikudøvelse, på musikteori og analyse. Alle deltager i sammenspil og synger både enstemmige og flerstemmige sange, og du kommer til at arbejde med musik fra forskellige kulturer og perioder, hvor både klassisk og populærmusik indgår. Herved udvikles din evne og lyst til at lytte, analysere og tale om musik.
Det er IKKE en forudsætning, at du kan spille på et instrument, eller at du kan noder. Det lærer du alt sammen i undervisningen

På C-niveau kan du komme op til mundtlig eksamen som afslutning på 1.g. 

Hvis du vil se et eksempel på noget af det, vi laver på C-niveau kan du klikke her

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Del siden