Musicals på KG

Fra Musicalen Moulin Rouge
Fra Musicalen Moulin Rouge
Fra msuicalen We Will Rock You
Fra msuicalen We Will Rock You

I al den tid KG har eksisteret, siden dengang Dronning Dorothea regerede på Koldinghus – og det er temmelig lang tid siden, det indrømmer vi gerne! – altså formodentlig fra 1542 og frem til i dag, har elever og lærere på skolen angiveligt optrådt ved større eller mindre koncerter, forestillinger og den slags. I løbet af de sidste 25 år er det i hvert fald blevet til en fast tradition hvert år at opføre en skoleforestilling i løbet af året.

Forestilling og fest har vi valgt at opkalde efter den gamle dronning, deraf navnet DOT. Lidt kongelig har man vel lov til at være!

I et samarbejde mellem musik, drama og billedkunst har skolens elever – og her også særligt musikeleverne – været med til at producere en imponerende række af forestillinger, lige fra teaterkoncerter med musik af kunstnere som Nick Cave, Johnny Cash, Bob Dylan og Gasolin til forestillinger, hvor dramatikeren Line Knutzons tekster blev blandet med David Bowies musik. Fra Bertolt Brecht og Kurt Weils samfundskritiske klassiker ”Drei Groschen Oper”, Sebastians Skatteøen, Jonathan Larssons musical ”Rent” frem til nyklassiske opsætninger af Queen musicalen ”We will rock you” og filmhittet ”Moulin Rouge”, Grease og Askepop og så mangler der stadig at blive beskrevet en del forestillinger!

Del siden